Prodlužování vlasů

15.09.2009 12:35

         Vlasy, vlasy a zase vlasy……………

 

Už je to tak, vlasy jsou tématem, které řeší žena každého věku.

Ať je Vám patnáct nebo pětačtyřicet, prostě si to přiznejte, řešíte TO.

A muži preferují samozřejmě dlouhovlásky. Z toho vyplývá, že vlasy jsou jednoduše naše ženská zbraň. Ale jak na to, když nerostou?

Co s tím, když už snad „sto let“ čekáte, kdy Vám ty vlasy konečně vyrostou? Cpete do sebe všechny možné preparáty z lékarny vyhazujíce měsíčně stovky korun a efekt? Zatím evidentně nikde.

Tím nemyslím, abyste si s depkou nasadily klobouk, existují možnosti- skutečné možnosti- i pro Vás!

Proto Vám přináším přehled všech dostupných metod zhušťování a prodlužování vlasů. Vítejte ve světě splněných přání, stačí si jen vybrat.

S první metodou prodlužování vlasů přišly černošky. Ano začaly si navazovat copánky různých druhů, aby si vytvořily famózní účesy, kterými uchvacují dodnes. Naučily nás „babičku“ všech prodlužovacích metod – tzv. Tisage (všití vlasových tresů a příčesů).

Tato metoda se dnes používá v USA, jako šetrná metoda pro teenagery. Nabízejí ji převážně afro salony.

Ale pojďme do našich končin. Jednou z prvních metod prodlužování u nás je (pomineme-li éru prvních příčesků a paruk v 80.letech) je metoda Bond . Tzv. „trubičková metoda“, která spočívá v zasazení prodlužovaného pramene do pvc dutinky, která se pomocí tepla smrští. Výhoda je, že prameny jsou celkem silné a odolné. Nevýhodou je, že o nějaké nenápadnosti prodloužení nemůže být řeč. Vlasy se pramínkují, je vidět, že je máte nastavené.Pro majitelky jemných a řídkých vlasů  je tato metoda opravdu nemyslitelná. Ve zkratce tuto metodu doporučuji ženám s hustými vlasy, které touží po prodloužení.(Dnes existuje také podobná metoda s použitím uzlíku -Bellargo).

 Nejvíce používanou metodou dosud byl na českém trhu Keratin. Metoda „za tepla“ s použitím tepelných kleští. Nebo-li vlepování nastavovaných pramínků na pramínky Vaše.

Obliba této metody mírně klesla, když nadšené dlouhovlásky zjistily, že s odrůstáním vlasů jim jaksi vznikají v hlavě dredíky a podivné nerozčesatelné slepky. Nemluvě o utrpení při posouvání či sundavání vlasů.

Novinkou na trhu je tzv. Tubex- vylepšený kreatin, který je mutací metody bond a kreatin.

 

Oblibu získává také Rinex –metoda, který nabízí skutečně nejmenší spoj na trhu. Tento spoj skutečně vidí pouze bystré oko profesionála. Pramen se prodlouží pomocí kleští – manuálním sploštěním malinkého kroužku, který drží prodlužovaný pramen na vlastním.

 

Na stejném principu funguje metoda Weavex, ovšem již nejde o prodloužení pomocí pramínků, nýbrž vlasové tresy vcelku.

 

Naprostý převrat přišel celkem nedávno, když se na český trh dostala metoda TapeX (známá také pod názvy Pu Heft, Skin heft, Pu extension…a jiné). Tato metoda způsobila naprostou revoluci.

Zákaznice odchází dlouhovlasá již po 30min. v salonu! Což je naprosto nevídané, protože všechny „pramínkové metody“ prodlužování vlasů vyžadují min. 2- 3 hod. v salonu.

Ano je to tak a bude to tím, že již nejde právě o zmiňované pramínky.

Metoda je nanejvýš propracovaná. Základem je speciální silikonový pás, do kterého jsou poutkovací metodou vpraveny vlasy a zafixovány zatavením. Což zaručuje, že vlasy se Vám nemohou uvolnit (pozn. – u ostatních metod byl společný problém právě uvolňování vlasů a také zkracování vlasů při posouvání). U metody TapeX vlasy zůstávají stejně kvalitní, stejně dlouhé a stejně husté jako na počátku.

Aplikace je opět naprosto jiná. Není potřeba žádných přístrojů nebo tepla, což je opět faktor, který nenarušuje Vaše vlastní vlasy.

Vlasový pás se rozdělí na cca 3cm pásečky na kterých je na silikonové straně speciální vlasová lepenka. Vlasové pásky se aplikují po párech tzv. sandwich systémem.

   

 

Na hlavě zákaznice se oddělí pruh vlasů a jedna páska přijde z vrchu a druhá se přiklopí zdola, tím se vytvoří již zmíněný sandwich.

Plus je ten, že váha nastavovaných vlasů je rovnoměrně rozložena, takže Vaše vlastní vlasy zatěžuje minimálně.

Spoje jsou opravdu neviditelné. Je to malý zázrak.

 

Pokud netoužíte po dlouhých vlasech nastálo, velmi oblíbenou a domácí metodou je Clip in. Když zatoužíte po dlouhých vlasech, zavřete se na 5min. do koupelny a nasďtě si clipy.

 

 

Velmi oblíbené jsou také samostatné barevné prameny.

 

Všechny tyto metody (kromě metody Bond) najdete na www.vixens.blogz.cz

Nebo se můžete informovat a objednávat na tel: 603 928 302 nebo 606 943 163

 

—————

Zpět